ЮЗДП вдъхва любов към гората у първокласници от Благоевград

Снимки: ЮЗДП

Часове на открито ще се проведат в стопанствата към ЮЗДП

Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или по звуците, които издават, и защо трябва да пазят гората – експертите от ЮЗДП инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова посветиха един час на децата в училище. Под формата на занимателни игри учениците получиха ценни знания за живота в гората. Подрастващите разбраха и каква е ролята на лесовъда за опазване на горските територии.

Горската педагогика е най-достъпният начин, използван от лесовъдите, за възстановяване на връзката между обществото и горите, възстановяване на контакта между съвременния човек и околната среда и развиване по този начин на разбиране и усещане за природните процеси. Чрез нея обществото се запознава с ролята и значението на лесовъдите за поддържане и съхраняване на горските екосистеми и осигуряване на техните многостранни и полезни екологични функции.

През следващите дни и най-вече в Седмицата на гората (01-07.04) подобни часове на открито предстоят в училища на територията на различни стопанства в обхвата на ЮЗДП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK