Ученици от СОУ "Паисий Хилендарски" в Микрево се включиха в националната седмица на четенето

Снимки: Община Струмяни

СОУ ”Св. Паисий Хилендарски" в с. Микрево се включи в националната седмица на четенето - от 7 до 12 декември, чрез множество инициативи. Проведена бе анкета с учениците на тема: „Чета, защото” и драматизация на приказката: “Най-скъпоценният плод” с ученици от ІІІ “б” клас, които гостуваха на най-малките – децата от подготвителна група в училището.

Учениците участваха в „Маратон на четенето – четене на приказки и разкази от публични личности” и „С баба приказки разказвам”. Бяха проведени състезания за „Най-добър четец”, “Най-добър разказвач” и състезание по правопис.

През националната седмица на четенето се състоя и информационна среща с ученици от 7 и 8 ПИГ на тема: ”Езикът, който ни събира и разделя”. На нея те представиха свои стихове и очароваха гостите със своя талант. На края на срещата бяха обсъдени и проблемите свързани с ученици, срещащи затруднение в езиковото развитие и начините за преодоляването им.

Датата 11.12.2015 г. бе определена за „Ден на книгата” и подаряване на книги. По-големите ученици от училището подариха книги на по-малките, а учителите и директорката представиха победителите от различните категории конкурси и наградиха участниците в проведените инициативи през седмицата, като споделиха, че подобни инициативи са планувани и през 2016 година, с цел повишаване грамотността и повишаване мотивацията за четене сред учениците от училището.

В седмицата на четенето взеха участие и малчугани от ОДЗ ”Патиланци” - с. Микрево. Във филиалите в Струмяни и Илинденци се проведоха множество инициативи, в които се включиха много от родителите и близките на децата, които заедно с тях се пренесоха в чудния свят на приказките.

Началото на седмицата започна с гостуване на „Любими приказни герои” - децата от детските градини посрещнаха и слушаха приказки от самите „приказни герои” - малките артисти от Народно читалище „Братя Миладинови” - с. Микрево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK