Официално: Емил Илиев печели изборите в Струмяни

Емил Илиев, снимка: Община Струмяни

Емил Илиев ще управлява община Струмяни втори мандат. Кандидат-кметът на Реформаторския блок спечели местните избори още на първи тур с 50,7 % от гласовете на избирателите, сочат окончателните данни на Общинската избирателна комисия.

Втора е Ваня Илиева от ПП ГЕРБ, за която са гласували 32,96 %. С доста по-слаби резултати са останалите трима претенденти за кметския стол - Димитрина Николова от Коалиция "АБВ-НДСВ" с 8.59 %, Валентин Стойков от "Движение 21" с 6,09 % и Борис Цомпов от БСП, който има едва 2,29 %.

На местния вот в община Струмяни гласуваха 66,78 от избирателите, имащи право на глас.

Малко не достигна на кандидат-кмета Румяна Кацарска от Реформаторския блок да се поздрави с успех още на първи тур в най-голямото село в общината - Микрево. Тя има 49.57 % в своя подкрепа и ще продължи битката за кметския стол идната неделя срещу опонента си от ГЕРБ Николай Александров, за когото са гласували близо 12 на сто от избирателите. 

В Илинденци също ще има балотаж между досегашния управник Бойко Ибришимов от ГЕРБ и Илия Башлиев от РБ.  

Надпреварата продължава и в Игралище. Там в неделя един срещу друг ще излязат Митко Стоянов от МК "Възраждане - Народен съюз и НФСБ" и Иван Станоев от РЗС.

За кметския пост в Драката ще се конкурират Йордан Николов от "Община Струмяни - наш дом - ЗС "Александър Стамболийски", Партия на зелените и Нова алтернатива, както и Валентин Георгиев от МК "Възраждане - Народен съюз и НФСБ". 

В Добри Лаки, Раздол, Каменица и Цапарево печелят кандидатите от Реформаторския блок, съответно Вангел Грозданов, Георги Пендурков, Асен Митрев и Димитър Вълков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK