Училището в Бачево отброи 90 години на просветно огнище

Снимка: Община Разлог

Тържествен бе денят за бачевци

С концерт-спектакъл училището в Бачево отброи 90 години на просветно огнище, което пламти и сгрява.

На 11 май, с почит към първоучителите, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " отбеляза 90-годишния си юбилей, който се превърна в празник на селото и на всички, докоснали се до своето родно училище.

Празника споделиха кметът на община Разлог Красимир Герчев, председателят на Общинския съвет Разлог Иван Димитров, поетът Благо Прангов, зам.-кметовете Гергана Костова, Славчо Фарфаров и Христо Зайков, кметът на селото Росица Чатлабашева, бивши учители и ученици, жители и гости на Бачево.

Салонът се препълни, аплодисментите за творците на сцената бяха нестихващи, защото учениците сътвориха красив спектакъл на любовта към родното училище. И доказаха, че училището не остарява, защото се движи в друго време и измерение. Макар и на 90, училището на Бачево е младо, пулсиращо от живот, пълно с красота и дръзновение, традиции и новости, мечти и знания.

Училището почете миналото си с филм за неговата история.

„Колкото и години да изминават от живота на всеки човек, той се връща към своето училище, там където се сливат началото на живота, детството, красотата на младостта и мъдростта на поколенията."– каза в своето слово директорът на училището Соня Кулинчева, посветила 50 години от своя живот на училището в Бачево.

„За пръв път прекрачих прага на училището като ученичка, след това станах учител, директор, тук са учили децата ми, тук учат внуците ми. – сподели още тя. – Защото училището на Бачево, нашето училище е знак за качествено образование. Защото има екип от млади учители, за които професията е призвание, талант, отговорност за бъдещето. Затова и печелим, и реализираме успешно много проекти, с които модернизираме базата, създаваме място за спорт, разполагаме с интерактивно мултидимедийно оборудване, прилагаме иновативни методи, нашите учители и ученици печелят престижни награди.“

Цветя, приветствия и поздравителни адреси получи училището за своя красив юбилей. Кметът на община Разлог Красимир Герчев честити празника на училището, пожела дръзновение и много успехи.

На 11 май ОУ "Св. св. Кирил и Методий" почете първоучители, своите първи учители, 90-годишната си история и продължава гордо пътя на духовно огнище, което гори с любовта на учители, ученици, гори с любовта на бачевци.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//