Проф. д-р Ганчо Ганчев бе удостоен с академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“

Снимки: Югозападен университет "Неофит Рилски" – Благоевград

Той е преподавател в Стопанския факултет на ЮЗУ

Преподавателят в Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Ганчо Ганчев бе удостоен с академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“ за 2024 година на Варненския икономически университет. Тя се връчва за високи постижения в областта на финансовата наука и местното самоуправление. Той получи приза на тържествено събрание, с което Варненският икономически университет отбеляза своята 104-годишнина.

Проф. Ганчев е роден през 1953 г. Завършил е Международни икономически отношения в Москва. Специализирал е във Франция, където получава докторска научна степен, както и в Международния валутен фонд и в Световната банка. През периода 1979 – 1992 г. е научен сътрудник в Института за икономика и международни отношения. Избран е за старши научен сътрудник II степен през 1992 г. През 2007 г. става доцент, а през 2011 г. – професор. Бил е зам.-министър в Министерството на икономическото развитие, член на Управителния съвет (УС) на Българската народна банка, ръководител на катедра „Финанси и отчетност“ и декан на Стопанския факултет при Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Член е на Съюза на учените в България, председател на УС на Института за икономика и международни отношения.

На тържеството бяха връчени и академичните отличия „Студент на годината” за 2023 г., „Докторант на годината” и „Успешно реализиран студент“ на Икономически университет – Варна.

На събитието присъстваха ректорът на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров, областният управител проф. Андрияна Андреева, съветникът на президента д-р Илин Димитров, председателят на Съвета на ректорите в България проф. Миглена Темелкова, председателят на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ проф. Лиляна Вълчева, зам.-кметът на Варна Павел Попов, протойерей Стойко Стойков от Варненска и Великопреславска митрополия, представители на академичната общност, студенти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//