Разкриха трима мъже, задигнали четвърт милион от домове

Снимка: Infomreja.bg

И тримата мъже са с взета мярка "задържане под стража"

На 25 март в Районното управление в Поморие е получено съобщение за това, че от частен дом в с. Бата, обитаван от 41-годишен мъж, е извършена кражба на сумата от 240 000 лв.

В бургаски хотел са установени и задържани двама криминално проявени несебърлии – единият на 48 години и 26-годишният му син.

В тях е открита сумата от 28 850 лв., за която мъжете заявили, че е от осъществената кражба в с. Бата. Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в с. Гълъбец, като са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр.

Констатирано е, че паричната сума е от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър. Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че 48-годишният несебърлия в съучастие с 26-годишен криминално проявен мъж от руенското село Просеник, са извършители на кражба на сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от с. Ръжица.

Деянието е осъществено на 19 февруари от дома на мъжа, където в печка за твърдо гориво, е съхранявана крупната парична сума. Двамата задържани направили пълни самопризнания. 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK