София отбелязва своя празник

Снимка: БГНЕС

Празникът започна с извънредно тържествено заседание на Столичния общински съвет

С тържествено заседание на Столичния общински съвет започнаха официалните прояви за празника на София. 

Пред църквата "Св. София" беше издигнато знамето на столицата.

В церемонията участва председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова и други официални лица.

Росен Желязков прие рапорта на почетния караул на Националната гвардейска част, а водосвет отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп заедно с Велбъждския епископ Исак.

Празникът започна в 10 часа с извънредно тържествено заседание на Столичния общински съвет, на което Йорданка Фандъкова призова общинските съветници да не си създават изкуствени разломи във връзка с предстоящите местни избори и да не противопоставят едни хора срещу други в опит да се харесат на някого.

Бяха връчени наградите "Почетен гражданин на София". Получиха ги художникът проф. Станислав Памукчиев и президентът на фондация "Америка за България" Нанси Шилър, както и писателите Георги Господинов и Георги Константинов, който беше гост в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт", където заяви:

"Може би живеем в твърде непоетично време, което е така рамкирано от финансови, от други интереси. Но в същото време като че ли все повече хора опитват да пишат поезия. Това е доста учудващ факт, но може да се открие в интернет, но има и действителни постижения, които лично мен ме радват".

В 14 часа Софийската градска художествена галерия ще бъдат връчени наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата през последната година, а вечерта ще има концерт на сцената на "София съмър фест" зад музея "Земята и хората". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK