Поезия и любов към децата: Юлия Баймакова представи творчеството си в Благоевград

Снимка: Регионална библиотека

Кореспондентът на ИНФОМРЕЖА с поредна изява пред малките читатели

Кореспондентът на ИНФОМРЕЖА за регион Гоце Делчев - Юлия Баймакова, разкри магията на поезията на ученици в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград.

Истински маратон на поезията се състоя в първия ден от седмицата в детския отдел. За магията на стиховете, която се настани в читалнята на малките ни читатели, основната заслуга е на Юлия Баймакова - поетеса, писателка, бивша преподавателка и журналист, която гостува в най-голямата библиотека в Западна България.

Първата интересна среща на твореца бе с децата от четвърти Б клас на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, чиято преподаватели са г-жа Миленкова и г-жа Свободка Зашева. След това любопитните хлапета с класен ръководител г-жа Йорданова и г-жа Гиздова, и техният първи А клас от СУИЧЕ, имаха чуден разговор с Юлия Баймакова.

За финал на поетичния ден ни гостуваха четвъртокласници от Пето средно училище „Георги Измирлиев“, водени от г-жа Дерижан и г-жа Шавулева.

Авторката разкри на хлапетата какво я е вдъхновило да пише детска поезия – любовта към децата, към писането и към римите. Увери ги, че магията, силата и емоцията на мерената реч могат да правят чудеса. Поетесата представи своите две стихосбирки - „Усмивка“ и „Щастливо детство“. Сътворила ги е с много любов, за да изпрати своите послания на малките си читатели. Стиховете са допълнени и от закачливи гатанки, на част от които децата отговориха.

„Творя за вас, мили деца, с една огромна, истинска, откровена и доброжелателна усмивка. Героите в моите стихосбирки са взети от живота – дечица, техните баби и дядовци, горски обитатели, домашни любимци, птици, дървета, плодове. Разделила съм ги тематично – на любовта към природата, на любовта към баба и дядо, на любовта към животните“, сподели Юлия Баймакова. Автор на красивите илюстрации и в двете детски книжки е талантливият художник Ивайло Костадинов.

Децата научиха още, че писането е вълшебство, а четенето е ценно, защото ни изпълват с красота, познания и вяра в доброто.

Предстои и третото издание на детска книга от Юлия, с която екипът ни се гордее!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK