Кюстендил домакин на екологичен семинар

Снимка: Infomreja.bg

Кюстендил е домакин на тридневен семинар на екологична тематика, касаещ опазването на околната среда и устойчивото използване на природните ресурси в трансграничния район. Семинарът по проект „Зелени детски градини за устойчиво бъдеще“ се реализира от Публично – общинска институция за деца – детска градина „Детска радост“ гр. Струмица, РМакедония и детска градина „Първи юни“ – Кюстендил.

„Дейностите, които се изпълняват са от голямо значение. Една от важните дейности бе саниране на сградата на детската градина в Соволяно. В трите сгради на нашата градина – Централна, Зорница и в Соволяно по този проект са факт площадки с екологични материали. Изградени и оборудвани са вече и екологични кабинети с мултимедия, интерактивни дъски и лаптопи.

Две от дейностите, причина за които е и тридневния семинар е изграждане на капацитет на учителите за работа в мрежа на трансграничния регион. Предстои написването на екологичен наръчник. Той е съвместен с колегите от Македония и мога да кажа, че няма такъв разработен до този етап, който да е в помощ по време на работата на учителите в детските градини“, каза за ИНФОМРЕЖА Даниела Виткова – директор на ДГ „Първи юни“.

По думите й проектът обхваща активно деца от 3-и и 4-и групи на детските заведения, но като цяло резултатът ще се отрази на всички 300 деца в кюстендилската детска градина. Проектът е с продължителност 18 месеца и приключва през м. април на идната година, стойността е 398 574.35 евро, съфинансиран е от ЕС.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK