Задържаха муле на ало измамник, взел 9 800 лв. от възрастна жена

Снимка: Infomreja.bg

Той е 58-годишен мъж от Разград

Оперативната работа започнала на 6 март, когато бил получен сигнал, че възрастна жена от самуилското село Богданци е станала жертва на телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на МВР. Пред униформените тя споделила, че е получила обаждане на стационарния си телефон по-рано през деня.

Мъжки глас я заблудил, че синът ѝ е претърпял злополука и за лечението му е нужно да предаде всички налични в дома си парични средства. В късната част на деня тя дала на непознат сумата от 9800 лева. След като получил парите, той се оттеглил с жълта кола в посока село  Хърсово.

Криминалисти от ОДМВР - Разград незабавно предприели оперативни и издирвателни действия в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. Те бързо влезли в следите на мъжа и изградили шест КПП-та на територията на областта. На един от пунктовете на път Е-70, близо до разклона за лознишкото село Камена, униформени забелязали описания от възрастната жена автомобил и предприели действия за спирането му. Водачът, 58-годишен от Разград, не се подчинил на вдигнатата стоп палка. Последвали професионални действия на полицейските служители и минути по-късно той бил спрян и задържан.

В хода на разследването по случая е установено, че в измамната схема мъжът изпълнявал ролята на „муле“ – след като получил парите, ги оставил в района на Дунав мост, на територията на Румъния.

Работата по документиране и изясняване на случая продължава под ръководството на прокуратурата в Разград.

На 7 март в село Голям извор имаше и опит за измама, който за щастие остана недовършен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK