Христо Терзийски: Недопустимо е премиерът в оставка да пречи на разследването на престъпления

Снимка: ПП ГЕРБ

От години обществото ни настоява за безкомпромисни действия срещу корупцията, контрабандата и прането но пари, обяви кюстендилският депутат

Според народния представител Христо Терзийски е недопустимо премиерът в оставка да прави изявления и внушения, които са в противовес и на поста, който все още заема, и на авторитета на институциите, които са на негово подчинение.

“От години обществото ни настоява за безкомпромисни действия срещу корупцията, контрабандата и прането но пари. Най-вече по отношение на представителите на институциите, на които Законът вменява задължението да се борят срещу тези тежки престъпления.

Затова, когато ДАНС и Антикорупционната комисия провеждат процесуални действия срещу такива лица, и то действия, които са законово регламентирани в НПК, е недопустимо премиерът в оставка да прави изявления и внушения, които са в противовес и на поста, който все още заема, и на авторитета на институциите, които са на негово подчинение.” Това коментира през личния си фейсбук профил народният представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски.

По темата той заяви още: “Атаката срещу държавни органи може да поприкрие определени управленски дефицити, което не е сигурно, но със сигурност не води до институционална стабилност и върховенство на правото.

Като заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред го призовавам да се въздържа от предизборни изявления, с които възпрепятства провеждането на обективно и законосъобразно разследване.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK