Акция „Купен вот“ в София: 26 са арестуваните

Снимка: Infomreja.bg

Един глас се търгува между 50 и 100 лева

Спецоперацията е предприета във връзка с 11 оперативни сигнала за купуване на гласове. В хода на полицейските действия биват проверявани адреси и автомобили. До момента са задържани 26 души, седем от които – за купуване на гласове, а други – за наркотици, незаконно притежание на оръжие, кражби на автомобили, съобщават от пресцентъра на МВР.

Образувани са седем досъдебни производства - обобщи резултатите на етапа директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. По думите му установените към момента схеми за купуване на гласове са обичайно засичаните – опрощаване на дългове от лихвари, корпоративен вот, като според данните един глас се търгува между 50 и 100 лева.

По време на спецакцията са открити списъци с имена на хора, суми срещу тях, мобилни телефони, големи количества наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Намерени са два откраднати автомобила, единият от които е бил отнет само часове по-рано.

Иззети са също неистински документи - дипломи за средно и висше образование. Разкрита е и печатницата, в която са изработени, уточни директорът на столичната дирекция. Полицейската операция продължава и в момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//