Общо над 120 човека са евакуирани от екипи на ГДПБЗН

Снимка: Infomreja.bg

И към момента продължават спасителните действия на пожарните екипи

Над 120 човека, попаднали в безпомощна ситуация, са евакуирани през последното денонощие, мобилизирани на територията на цялата страна, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В резултат на създадената от директора на РСПБЗН -Пловдив комисар Мангараков, е предприето разчистване с помощта на багер на пътя към хижа "Академик". Целта е снегопочистващата техника да достигне до почиващите в хижата 20 души. Екип на РСПБЗН-Асеновград оказа помощ за осигуряване на проходимостта на рътя с. Яворово-с. Добролък

Там, поради затъване на два автомобила в свежна преспа, се образува "тапа", в която попаднаха 21 коли. Пътят вече е разчистен от специализирана техника и е проходим. Осъществено е евакуирането и на 43-ма души, останали по време на снежната ситуация в хижа "Върховръх".

И към момента продължават спасителните действия на пожарните екипи. Пътят към хижа "Леденика " се разчиства. Работи се и за осигуряване на проходимост към х. "Пробойница" над с. Губислав, общ. Своге, където помощ очакват 25 човека. Създадена е необходимата организация за отстраняване на паднали клони и дървета, които създават опасност за преминаващи хора или моторни превозни средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK