И кметът на Разлог съкрати част от Общинската администрация

Снимка: Община Разлог

Общинските съветници приеха и план - сметка за разходите през 2024 година

Общинският съвет в Разлог одобри промени в структурата на Общинска администрация,  прие план-сметка за разходите за 2024 година, включваща и такса "смет", и взе важни решения по направени общо 45 предложения, включени в дневния ред на последното редовно заседание за 2023 година. 

На база редица фактори, свързани с изменението на нормативни актове, уреждащи работата на общинска администрация, приетия нов план за интегрирано развитие на Община Разлог за периода 2021 - 2027 година и извършен функционален анализ на администрацията,  съветниците приеха предложението на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев за оптимизиране числеността на Общинската администрация.

С цел осигуряване съответствие на структурните звена в администрацията с функционалните задължения и отговорности на работещите в тях, подобряване координацията с оглед повишаване ефективността на работа, числеността на  Общинска администрация Разлог се оптимизира до 144 броя.

Местният парламент одобри план-сметка за 2024 година за всяка дейност, включваща необходимите разходи за сметосъбиране и извозване на битови отпадъци, депониране, почистване на територии за обществено ползване и осигуряване на съдове за съхранение на битови отпадъци.

Общинските съветници приеха в план-сметката да бъдат включени разходи за поддържане на чистотата на уличните платна, площади, алеи, паркове и други територии от населените места и селищните образувания в общината, предназначени за обществено ползване, събирането на битови отпадъци и транспортирането им до инсталация и съоръжение за третирането им, осигуряване на съдове за събиране на битовите отпадъци, както и третиране на съответните. В дейността попадат също проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци и/или други инсталации и съоръжения.

По отношение на оптимизацията - в Благоевград вече бяха предложени мерки по съкращаване на част от общинските служители с цел по-малки разходи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK