Напрежение в Разлог след детска свада, ВрИД кмет взе отношение

Снимка: Infomreja.bg

Става дума за гимназисти от СУ „Братя Каназиреви“ и Разложката професионална гимназия

Напрежение в Разлог след детска свада.

Днес - преди обяд, деца от две гимназии в града, са си разменили обидни реплики.

Става дума за гимназисти от СУ „Братя Каназиреви“ и Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“. Те се срещнали в пицария – в близост до СУ-то. Заради обиди и побутвания между учениците, и двамата сигнализирали до родителите си. Преди това обаче е подаден сигнал до 112. На място полицаите установяват спорещите деца, а след полицейска намеса – пристигат и родителите им – едните - жители на ромския квартал в Разлог – близки на едното дете, и близки на другия ученик.

Момчетата са отведени за разпит за установяване на причините за напрежението.

Днес, във Фейсбук от Инициативен комитет „Разлог“ обявиха, че на 21 септември канят всички жители да се присъединят към протест пред Общината:

Уважаеми съграждани, за пореден път научаваме за пребити две момчета от известните на полицията "биячи" от ромски произход. Докога ще бъдат прикривани, трябва ли за пореден път да си затворим очите? Призоваваме всички граждани да изразим гражданската си позиция и защитим децата си! Изразяваме искрена съпричастност към постаралите деца и семействата им. Нека се съберем в четвъртък, 21.09.2023 г. пред Община Разлог и попитаме управляващите докога ще търпим това. Часът ще бъде уточнен допълнително, пишат организаторите.

Светкавична позиция имаше и от страна на временното ръководство на Общината:

Община Разлог не толерира насилието между и срещу деца под каквато и да е форма!

„Няма да допуснем саморазправа и неспазване на законите на нашата държавата. Хората трябва да са наясно, че имат и задължения, а не само права, на които да се позовават.

Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които отговарят за спазване на обществения ред, да вземат възможно най-адекватните и бързи действия, като следва виновните да бъдат наказани.

Община Разлог ще изпълни всичките си задължения като случаят ще бъде разгледан пред Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Готов съм да подкрепя протестите на жителите на Разлог, ако правоохранителните органи не вземат ясни и категорични мерки. Това не се случва за първи път и трябва да бъдат взети ясни и категорични действия, за да не се повтарят подобни инциденти“, заяви инж. Венцислав Гърменов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK