Различните хлябове по света

Снимка: Infomreja.bg, архив

Знаете ли, че има над 100 000 вида хляб. В различни култури и религии той е символ на различни неща и е на особена почит.

Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса.

foodpanda, направи кулинарна обиколка из различни страни по света, за да ви запознае с традиционни хлябове.

1. Пао де куежо (Бразилия)

Тези очарователни малки кифли със сирене могат да се намерят в цяла Бразилия и в няколко други страни от Южна Америка. Изработени от тапиока или царевично брашно. Те са без глутен.

2. Пейн де Манеж (Квебек)

Този обикновен бял хляб е френско-канадски и всъщност е известен още като хляб на фермера. Може да бъде направен само с брашно, вода и мая, но най-добрите версии се намазняват със свинска мас.

3. Нан (Индия)

Ще откриете този печен хляб в цяла Югоизточна Азия. Напоследък видяхме редица рецепти за пълнене на нан, така че не се ограничавайте да слагате в него каквото обичате.

4. Брецел (Германия)

Това са малки гевречета или в различни тестени формички, които могат да задоволят всеки вкус. Едрата сол, с която се поръсват ги правят изключително вкусни.

6. Чалла (еврейски)

Този плетен яйчен хляб традиционно се сервира в събота и празниците, за да отпразнува мана, паднала от небето, за да нахрани евреите по време на тяхното изселване от Египет.

7. Пан (Мексико)

Сладкият яйчен хляб обикновено е с анасон и е украсен. Сервира се в деня на мъртвите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd