Конният ескадрон на СДВР отбеляза Тодоровден с демонстрация на майсторска езда

Снимки: МВР

С демонстрациите ездачите на породистите коне зарадваха стотици гости, дошли да се насладят на първокласните изпълнения

За поредна година конни полицаи от СДВР показаха майсторска езда на стадиона в кв. “Бенковски“ в столицата. С традиционните надпревари полицаите от група „Конна полиция“ от столичната дирекция на МВР почетоха Тодоровден и показаха умения в ездата пред много гости и колеги.

Те бяха поздравени от началника на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР комисар Лъчезар Колев. В празничното честване, организирано от СДВР с подкрепата на Столична община, участваха директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов и ръководството на дирекцията.

Тържественото откриване на празника започна на площада в кв. „Бенковски“ с празничен ритуал и водосвет, съобщават от пресцентъра на МВР. Служителите от група „Конна полиция“ премериха майсторство в ездата и надскачането на препятствия.

С демонстрациите ездачите на породистите коне зарадваха стотици гости, дошли да се насладят на първокласните изпълнения. След оспорвана надпревара, бяха отличени най-добрите: на първо място е  мл. инспектор Тодор Рачев с кобила Палома; втори е мл. инспектор Михаил Михайлов с кобила Кадия; трети се класира мл. инспектор Божидар Каракушев с кобила Легенда.                            

След  връчването на наградите, участниците в състезанието направиха почетна обиколка на стадиона. За празничното настроение на състезателите и гостите се погрижи и духовият оркестър на Академията на МВР, с диригент Александър Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK