Руска атака в Харков, има седем загинали

Снимка: ЕПА

Западни лидери призоваха за още помощи за Украйна

Руски дронове атакуваха тази нощ гражданска инфраструктура във втория по големина град на Украйна - Харков и околностите му. Местните власти съобщиха за 7 загинали, сред които 3 деца, пише БНР. Западни лидери призоваха за още помощи за Украйна, докато сраженията й с руските сили навлизат вече в третата си година.

При руската атака в Харков е била ударена бензиностанция, което е предизвикало огромен пожар. Кметът на града Игор Терехов каза, че са разрушени 14 частни домове, а 50 жители са били евакуирани. Областният управител Олег Синегубов, написа в приложението Телеграм, че дронове са повредили гражданска инфраструктура. Безпилотни летателни апарати са ударили болница и ресторант в малкия град Велики Бурлук, източно от Харков. Управителят на Одеска област заяви, че атака с дрон е ранила един човек в черноморското пристанище Одеса.

Междувременно канцлерът на Германия Олаф Шолц призова американския Конгрес да отпусне по-скоро финансови средства за Украйна. Шолц, който се срещна във Вашингтон с американския президент Джо Байдън, каза, че е насърчен от решението на Сената да придвижи законопроект на стойност над 95 милиарда, предназначени за Украйна, Израел и Тайван. По време на срещата в Овалния кабинет Байдън отправи упрек към Конгреса, в който републиканците блокират помощта за Киев .

"Ако се стигне дотам, че Конгресът да не подкрепи Украйна, това ще бъде почти престъпна небрежност. Това е възмутително", заяви Джо Байдън пред Олаф Шолц и му благодари за лидерството в осигуряването на германска военна помощ за Киев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK