Премиерът Денков: Добрите обещания са спазените обещания

Снимка: Infomreja.bg

Акад. Денков изрази благодарност към министрите за усилията, които положиха през последните 9 месеца

„Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на политическата си дума и подаде оставка на 9-ия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме и нова европейска култура в партийните взаимоотношения“. С тези думи премиерът акад. Николай Денков започна редовното правителствено заседание днес.

„Но ние имаме още едно, по-важно дори, обещание. И то е към българските граждани и българския бизнес“, подчерта премиерът и допълни: „На тях дадохме уверение, че ще живеят и работят в нормална европейска държава – с по-висок стандарт на живот, с правила и със закони“, посочи министър-председателят.

Акад. Денков даде за пример част от решенията в полза на хората, които ще бъдат взети на днешното заседание. Правителството ще приеме Програма за подпомагане на българските общности, организации и инициативи в чужбина. „Често казвам, че демографският проблем е нашата задача на задачите. И едно от неговите решения минава през грижата за нашите сънародници зад граница“, подчерта премиерът. Така те ще се чувстват част от нашето общество и държава, ще пожелаят да се върнат в България със семействата си.

В дневния ред на заседанието на Министерския съвет е и приемането на Тригодишен план за действие за безопасност на движението по пътищата. „Още в първите дни на това правителство обещахме на разплаканите майки, че ще направим и невъзможното, за да не губим човешки животи във войната на пътя“, заяви министър-председателят.

Кабинетът ще отпусне и допълнителни средства както за обезпечаване на дейности на Българския червен кръст, на чиито незабавни и адекватни действия разчитаме, когато се случи нещо неочаквано, така и за осигуряване на информация на гражданите и бизнеса за възможностите за финансиране с европейски средства.

Акад. Денков изрази благодарност към министрите за усилията, които положиха през последните 9 месеца. „Уверявам Ви, че можете да бъдете удовлетворени от това, което постигнахме заедно“, подчерта той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK