Меси получава повече пари от бюджетите на 25 клуба в първенството на САЩ

Снимка: Facebook

Той получава годишна заплата от 20.4 милиона долара

Лионел Меси очаквано е най-скъпоплатеният футболист, който играе в Мейджър лийг сокър (МЛС), показва справка на Асоциацията на играчите. Заплатата на аржентинеца обаче е по-висока от бюджетите за възнаграждения на 25 от общо 29 клуба, които се състезават в шампионата.

Той получава годишна заплата от 20.4 милиона долара, като 36-годишният аржентинец печели повече и от всички свои съотборници, взети заедно.

Зад Меси са тримата играчи, които бяха с него и в "Барселона" - Серхио Бускетс (8.7 млн. долара), Жорди Алба и Луис Суарес (по 1.5 млн. долара). Общият бюджет, който "Интер" отделя за заплати на играчите си, е 41.7 милиона долара.

В МЛС само три клуба имат по-висок бюджет за заплати, който е над възнаграждението на Меси. Това са "Торонто" с 31.4 милиона, "Чикаго файър" - 25.1 милиона, и в "Нешвил" - 21.4 милиона.

Сред най-скъпоплатените играчи между Меси и Бускетс се нарежда Лоренцо Инсиние от "Торонто", който получава по 15.4 милиона долара на сезона. Швейцарецът Джердан Шакири е четвърти с 8.15 млн., а Топ 5 се затваря от полузащитника на "Остин" Себастиан Дриуси с 6.72 милиона долара.

Асоциацията посочва, че средната заплата в МЛС през 2024 г. ще бъде 594 390 долара, което е с 12.1% повече спрямо миналия сезон. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//