Социални работници откриха дете, отглеждано в кокошарник във Врачанско

Снимка: Infomreja.bg

Предполага се, че детето е принуждавано да спи върху дъски и гуми в кокошарник в имота на пастрока си

Социални работници откриха 7-годишно дете, отглеждано в кокошарник с легло от гуми и дъски. Случаят е от Врачанско, а сигнал за него е подаден от жител на населеното място.

По информация на Нова телевизия детето е живяло при тези условия повече от година. Социална работничка, запозната със случая, обясни, че все още не е потвърдено колко време е живяло във външната постройка. Установено е обаче, че условията са нечовешки, а детето е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор.

Предполага се, че детето е принуждавано да спи върху дъски и гуми в кокошарник в имота на пастрока си. Детето е споделило, че рядко се храни, а храната му се подавала през прозореца на пристройката. В нея не е имало отопление, макар и да е имало ток. Няма информация детето да е заключвано, нямало е и животни в постройката. Използвала се е по-скоро за склад.

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация - детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента детето е настанено в семейството на роднини.

Наблюдаващият прокурор по случая съобщи, че пастрокът вече в привлечен като обвиняем и е с постоянна мярка за задържане под стража. Пастрокът е отричал той да е извършвал деянието, но са събрани доказателства за виновността му. Ако бъде признат за виновен от съда го грозят от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Предстои разследване за съпричастността на майката. Ако се съберат доказателства, ще бъде привлечена към наказателна отговорност и ще й бъдат отнети родителските права, обясни наблюдаващият прокурор. При разпитите майката е отричала всичко.

Жителите на населеното място са се страхували да подадат сигнал, допълни социалната работничка. Предполага се, че семейството е конфликтно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK