Повдигнаха обвинение на мъж, нападнал поп и полицаи по време на служба в храм

Снимка: Infomreja.bg

Той е ранил един от полицаите

Днес, 17 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив повдигна четири обвинения спрямо С.Х., на 32 г.

Първото е за това, че на 16.05.2024 г. в гр. Пловдив е повредил религиозен храм  „Св. пророк Илия“ в гр. Пловдив – престъпление по чл. 164 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Второто е за това, че на същата дата и място със сила и заплашване е попречил на граждани свободно да извършват религиозните си обреди и служби в същия храм – престъпление по чл. 165 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Третото е за това, че на 16.05.2024 г. в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му и деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 4 вр. с ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.

Четвъртото е за това, че на 16.05.2024 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред-престъпление по чл. 325 ал. 2 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс..

На 16 май 2024 г., в гр. Пловдив в храм „Св. пророк Илия“ се извършвала сутрешна литургия от свещеник и на нея присъствали група граждани. Към 8,30 часа в църквата влязъл С.Х. Той започнал да се държи агресивно, като прекъснал службата. Свещеникът успял да го изведе навън и заключил вратите на храма, за да предпази миряните. В това време С.Х. се отправил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, но не успял да го нарани. Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията. Когато служителите на МВР пристигнали на място, С.Х. не изпълнил техните разпореждания. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като едновременно с това хвърлял части от строителни материали и тухли по тях. Оказал съпротива при задържането и ранил един от полицаите.  Пристигнал втори екип от служители на МВР. Със съвместни усилия и поставени защитни средства полицаите успели да задържат С.Х. 

Установено било, че той имал здравословен проблем, предхождащ инцидента и свързан с предишно оперативно лечение. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел извършителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лечение. С.Х. е привлечен в качеството на обвиняемо лице, като е осигурена постоянна охрана във връзка със задържането му за 72 часа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//