21 университета се включиха във форума за висшето образование в Кюстендил

Снимки: ОДК - Кюстендил

Младите хора се запознаха с условията за прием, различните специалности и начина на финансиране

При голям интерес протече форумът „Висше образование в България", който бе организиран от кариерните консултанти към ЦПЛР – ОДК – Кюстендил със съдействието на Община Кюстендил и РУО Кюстендил.

Събитието бе проведено в читалище „Братство 1869" в Кюстендил. Гости на форума бяха кметът на града инж. Огнян Атанасов, председателят на Общинския съвет г-н Димитър Велинов, зам.- областният управител г-жа Мария Зарева, Бойко Клечков - зам. кмет "Образование, здравеопазване, жилищна политика и транспорт", Нели Петкова - директор на дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт", Иван Андонов – председател на читалището и Боряна Ушатова - представител на дирекция „Бюро по труда“ – град Кюстендил.

Във форума взеха участие 21 висши училища и университета. На оформените щандове бяха изложени информационни материали и мултимедийни продукти, където ученици, родители и учители задаваха своите въпроси на представители от университетите.

Младите хора се запознаха с условията за прием, различните специалности, начина на финансиране, и получиха от първа ръка актуална информация – брошури и формуляри на документи за продължаване на обучението си в системата на висшето образование и възможностите за реализация на пазара на труда и перспективи за кариерно развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK