Мария Габриел: Утре ще върна празен мандат

Снимка: БГНЕС

Ако до 12 часа от ПП/ДБ имат желание да споделят властта, а не да я държат з асебе си, тогава можем да говорим, коментира и Деница Сачева

"От самото начало на преговорите се включихме конструктивно. След първия кръг стана ясно, че имаме общи неща и различия. Ние искаме пълен мандат, ясни приоритети, Спорове за регулатори, борба с корупцията ние нямаме. Имаме различни. Чух много етикети, въпреки всичко не си позволих за използвам нито един епитет.

За нас спорът се води затова, че първата политическа партия ГЕРБ-СДС, с най-много депутати, трябва да бъде водеща в управлението. Предложихме рамка и състав на правителството. Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и на вицепремиера. Ако няма промяна в това, което ние сме заявили, че съставът на правителството е също толкова важен, колкото реформите – да, ще върна празен мандат", обяви на извънреден брифинг вицепримиерът в оставка Мария Габриел.

Ако до 12 часа от ПП/ ДБ имат желание да споделят властта, а не да я държат за себе си, тогава можем да говорим. Иначе връщаме мандата и правителство с втория мандат няма да има. В министерствата трябва да има хора и от двете коалиции", посочи и Деница Сачева.

И допълни: Да, отиваме по-скоро на нови избори.

От своя страна Теменужка Петкова отбеляза, че едва след още девет месеца ПП-ДБ смятат, че ГЕРБ може да участва равноправно в управлението. "Това трябва да го забравят, да ни тестват няма как да се случи", коментира Петкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK