ГЕРБ-СДС: Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат

Снимка: БТА

7 страници с хронология и гледна точка

ГЕРБ-СДС няма да участват в опити за създаване на правителство с втория и третия мандат.

Това пише в писмо, разпространено до медиите и адресирано до ПП-ДБ след техния призив да се реализира кабинет с втория мандат.

Писмото е с дължина 7 страници. Ето и части от него:

Намираме за неуместно да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ- СДС и с предложения за министър- председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков. Мария Габриел беше поставена във фактическа и обективна невъзможност да реализира правителство в мандата, който принадлежи на партията, която я е номинирала по Конституция и която е спечелила изборите. Нещо повече – тя беше групово бламирана от министрите, излъчени от ППДБ. Не на последно място,  беше направен опит за публичното дискредитиране на Мария Габриел, която съвестно и отговорно изпълняваше функциите на вицепремиер и министър на външните работи, която е първи заместник-председател на ЕНП и успешен български еврокомисар, при това от лице, което настоява да бъде неин финансов министър. Росен Желязков, който е един от най-успешните председатели на Народното събрание, човек с безспорен политически, управленски и административен опит, беше отхвърлен за министър от ППДБ, но пък с изненада научихме, че същите нямат против, той да е министър-председател.

След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ППДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България.

Ние от ГЕРБ- СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България.             

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK