Четвъртокласници от 5 СУ-Благоевград, с послания към водачите в Деня без загинали на пътя

Снимки: ОДМВР-Благоевград

Мотото, избрано от организаторите на кампанията за тази година, е „Остани жив! Пази живота!“

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той се провежда в рамките на Дните на безопасността на пътя - между 16 и 22 септември.

В тазгодишното издание датата, определена за него е 20 септември, като целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

Мотото, избрано от организаторите на кампанията за тази година, е „Остани жив! Пази живота!“

В Деня без загинали на пътя бе предприета съвместна инициатива от ОДМВР-Благоевград, и 5 СУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград, в която се включиха ученици от четвъртите класове.

Полицейски инспектор Летиф Парушев – служител в група „Териториална полиция“ в сектор „Охранителна полиция“ при 01 РУ-Благоевград, проведе беседа с децата на тема пътна безопасност, като ги запозна с основните правила за пресичане и безопасно поведение на пътя, а те от своя страна показаха знания за безопасно придвижване до училището и дома си.

Малчуганите бяха подготвили свои рисунки и послания, които подариха на водачите с апел да шофират внимателно и да спазват правилата за движение по пътищата. Милият жест докосна и полицейските служители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK