Серия от катастрофи в цялата страна (ОБЗОР)

Снимка: Infomreja.bg

Предпоследният ден от годината беше белязан от десетки пътни инциденти

Силен сняг, мъгли и мокри настилки затрудниха силно движението в половин България, ден преди Нова година. Рано сутринта на пътя  Русе-Бяла се стигна и до тежка катастрофа между тир и лек автомобил с румънско семейство. Двама души загинаха на място, има и ранени. Последваха множество инциденти по пътищата в цялата страна.

Предпоследният ден от годината беше белязан от десетки пътни инциденти. Двама румънски граждани загинаха при катастрофа с тежкотоварен камион. Инцидентът е станал тази сутрин в близост до град Бяла. В часа, в който е станала катастрофата, в района е имало гъста мъгла и силен снеговалеж. По обяд верижна катастрофа пък затвори за около час пътя за граничен пункт „Кулата”. В Пловдив камион събори електрически стълб и остави десетки семейства без ток.

Тричленното семейство от Румъния пътувало за почивка у нас. На остър завой след Волово колата им е навлязла в насрещната лента и се е ударила в камион. Лекият автомобил е излетял от пътя и се е озовал в дере. Според колеги на шофьора на тира, той не е можел да направи нищо, за да избегне катастрофата.

За минути на мястото пристигат линейки и полиция. Наложило се пожарникари да режат автомобила, за да бъдат извадени част от пътниците. Оцеляла е жена на 49 години, която е в тежко състояние, с множество счупвания в русенска болница. Причините за катастрофата са процес на изясняване.

От Областното пътно управление в Русе съобщиха, че почистването и обработката на настилките са започнали още през нощта.

Няколко часа по-късно в другия край на България верижна катастрофа затвори за часове пътя към граничен пункт „Кулата”. Заради неспазване на дистанция един в друг се удариха тежкотоварен камион, бус, два леки автомобила и пикап.

В Пловдивско камион отсече електрически стълб и остави преди Нова година десетки семейства без ток. Инцидентът е станал  тази сутрин около 5 часа в село Ягодово. Колата на сметосъбиращата фирма е поднесла по време на маневра и се е врязала в електрически стълб. За щастие няма пострадали. Цял ден на мястото  работят аварийни екипи на EVN. Очаква се тази вечер захранването да бъде възстановено.

Днес и утре се очаква интензивен трафик в цялата страна. За това от „Пътна полиция” предупреждават да се шофира внимателно. Полицейският контрол по пътищата ще бъде засилен, като ще се следи за шофьори, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK