Борисов праща шефа на АПИ по селата като "глашатай"

Снимка: Стопкадър

Нинова упрекна Борисов

Премиерът прати Георги Терзийски на площадите "да съобщи три пъти като глашатай", че няма да има винетки.

"Отиваш лично във всеки център на населеното място днес (Нови Искър, Банкя и Владая), заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш по три пъти "Няма да има винетки". Викаш три пъти, обикаляш и тогава се прибираш. Ясно?".

Така влезе премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет днес, търсейки директно шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски. Поводът е новината, че жителите на тези населени места ще плащат винетки и готвят протести.

Събралите се министри чакаха премиера и когато той влезе, видимо ядосан, попита: "Тук ли е шефът на АПИ?". Терзийски бе там, но не каза нито дума.

А премиерът продължи: "Защо ми правите номерца, нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас. Как може да ми изкарвате хората на улицата заради някаква глупост. Как ще плащат хората от Нови Искър, Банкя или съседните места винетки".

Той посочи, че щом тези жители гласуват на изборите за кмет на София, трябва да са с равни права.

"Защо ми го правите. Не, наистина питам, репетирате дали ще ви оправя още днес или какво. Провокирате ме, много бързо ще го направя или до следобед, това ли искате да направя?", каза отново Бойко Борисов.

След като заръча на Георги Терзийски да съобщи на площадите на трите населени места лично новината, че няма да плащат винетки, Борисов отново предупреди: "И още един път, ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ще бъде много критично за вас, много бързо критично".

А след това министър-председателят запита и останалите министри: "Някой друг да е направил нещо такова - глупаво?". Въпросът му остана без отговор.

Припомняме, вчера жители на Нови Искър излязоха на протест заради информацията, че трябва да плащат при пътуване до София. Те се готвят да протестират и днес, съобщава news.bg.

Бойко Борисов ни върна в Средновековието, упрекна лидерът на БСП Корнелия Нинова министър-председателя.

„Вас ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов“, обърна се Нинова към протестиращите граждани, цитирайки решение на Министерски съвет, с което се определят списъците на пътищата, за движението по които ще се плаща винетка.

Тя припомни и думи на премиера Борисов от 12 януари 2019 г., с които той уверява, че няма да се плаща за винетка по Северната скоростна тангента. Същото потвърждава и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Нинова призова Борисов сам „тръгне по селата“ и да информира хората, както и да поеме отговорност от решението си, а не да я прехвърля на АПИ.

„Имаме и един апел към държавната администрация и конкретно към г-н Терзийски. Хора, имайте достойнство! Не може да ви викат, да ви мачкат, а вие да стоите мирно и да викате: „слушам“. Имайте смелост да му кажете в очите: „Това, което правим, го правим по ваше разпореждане, г-н Борисов“. Единственият начин да се промени това е Министерски съвет да се събере и да се промени решението, с което е определил тези населени места да плащат винетка“, категорична е Нинова.

„Сега отново ще си измият ръцете с вас, поредния администратор, поредния директор на някоя агенция, за да бъде едноличният властелин целият в бяло“, каза още лидерът на Нинова, предава Дарик.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax