Пътна полиция предупреди за сложна пътна обстановка в много райони на страната

Снимка: БГНЕС

Тя призовава шофьорите да бъдат много внимателни

Пътната полиция призовава водачите да бъдат изключително внимателни и предпазливи при шофиране в условията на лошо време, обхванало в последните часове различни части на страната. Валежите от дъжд в западните райони и силният вятър в източната част на България са създали предпоставки за инциденти на пътя, включително падане на клони и свличане на земни маси и камъни, предупредиха от Пресцентъра на МВР.

Пътната полиция препоръчва намаляване на скоростта и увеличаване на дистанцията от другите автомобили. Тези мерки са особено важни в контекста на увеличеното движение през уикенда, което традиционно води до повишен риск от пътнотранспортни произшествия (ПТП). От началото на деня са регистрирани 15 тежки ПТП.

Силен вятър е причинил значителни щети в областите Смолян, Разград и Силистра. В Смолян, конкретно в община Баните, има докладвани случаи на множество паднали дървета. Област Силистра също е пострадала тежко, особено с. Долец, община Дулово, където стихията е нанесла щети на покривите на къщите и е довела до падане на стълбове и дървета. Според съобщения регионът е бил засегнат и от смерч.

В Разградска област, селата Лъвино и Тодорово, община Исперих, са сред най-тежко засегнатите, с отнесени покриви и паднали елементи от инфраструктурата след преминаване на смерч.

Припомняме, че съобразяването с метеорологичните условия е особено важно в есенно-зимния сезон и  всички участници в движението трябва да спазват указанията за безопасност, както и да се информират своевременно за пътните условия от сайта на Агенция  "Пътна инфраструктура". Водачите следва да спазват указанията на Пътна полиция и временните указателни знаци, ако има такива.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция, и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Шофирането под емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK