Томазо Беби спечели традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм

Снимки: Община Дупница

Кметът на Дупница Първан Дангов награди победителите

Кметът на Дупница Първан Дангов награди победителите от традиционния кръг на Световната купа по авиомоделизъм - F5J Купа България 2024.

В рамките на два дни общо 56 състезатели от 8 държави показаха майсторство на Червенобрежки ливади, където условията за развитие на този спорт са световно известни.

След оспорвана надпревара първото място спечели Томазо Беби, следван от Алесандро Арамини, Лукас Дитрих, Силвио Йордан, Валентин Вълчев, Кевин Бийл, Христос Танаварас, Сотир Лазарков, Владим Костадинчев и Стефан Тиганас.

„Организацията беше на ниво, условията повече от прекрасни в лицето на местния клуб „Икар“, Община Дупница и Българска федерация по авиомоделизъм. Определено ще дойдем пак, още повече, че след 20 години отново ни уважи при откриването и награждаването кмет на Община Дупница. Уважението на институцията за нас е много важно и ценно“, споделиха участници в надпреварата.

От своя страна кметът Първан Дангов благодари за оценката и заяви, че спортния календар е добре планиран и разпределен във времето, така че Община Дупница да има възможността да реализира спортни събития с такива мащаби.

Днес градоначалникът откри и „Парад на американски автомобили“, който събра стотици жители и гости на града на площад "Свобода".

„На 11 май ни предстои още едно голямо мероприятие – Фестивал „Дупнишка спартакиада“, където ще бъдат представени всички спортни клубове на Дупница“, анонсира Първан Дангов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//