Първо ОУ „Св св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев е вече на 160 години!

Снимки: Първо ОУ

Едно модерно училище с традиции

Днес Първо основно училище в Гоце Делчев чества своята сто и шестдесет годишнина. Отбелязването на празника, макар и в онлайн среда, е предшествано от задълбочена и продължителна подготовка.  Издирени са много сведения за историята на училището и е събран солиден документален материал. 

Богатата видеопрограма започва с вълнуващо слово на директорката на учебното заведение – Людмила Дерменджиева. В него тя се обръща с топли думи на признателност към всички – ученици, учители, родители, бивши ръководители на училището.

 „Достойно минало и вдъхновяващо настояще – това е Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – защото всичко, което правим, е изпълнено със сърце, любов и разбирателство!“, се казва още в словото.

Първата част на специално подготвен рецитал е посветена на родината, а втората – на учебното заведение, което респектира със своята 160-годишна история и с настоящето си на иновативно училище.

Виртуалната разходка из коридорите, класните стаи и спортните площадки представя една едновременно функционална и уютна обстановка, която създава възможности за спокоен творчески труд. Резултатите от него са многото разработени проекти, драматичните представления, изнесените уроци, екскурзиите, походите… И всичко това – с активното участие на родителската общност.

На празника бяха обявени победителите в юбилейния конкурс „Моето училище празнува 160 години“, който включваше различни категории – стихотворение, есе, писмо до училището, спомен, презентация, рисунка, фотоалбум. За всички класирани са подготвени почетни грамоти.

С грамоти са уважени и преподавателите, проявили висок професионализъм при обучението и възпитанието на учениците в електронна среда. А за успешно организиране и координиране на обучението в условията на пандемия, грамота получава Магдалена Цветкова – Бусарова – заместник-директор, УД.

От своя страна, община Гоце Делчев също награждава ученици и учители от Първо основно училище. Грамоти за постигнати призови места в редица конкурси, състезания и олимпиади получават учениците Александър Атанасов, Милена Тодорова и Ивелина Мушева. 

С плакети на общината са удостоени старшите учители Катя Цирова и Мария Менова. Отличието им се присъжда за техните високи постижения в учебно-възпитателната работа и за цялостния им принос в областта на образованието. 

За висок професионализъм при осъществяване на индивидуална и групова работа, плакет получава и педагогическият съветник Мария Калинова. 

Общинското ръководство оценява високо и работата на директора Людмила Дерменджиева. Тя е удостоена с плакет за голям принос в областта на образованието и постигнати високи резултати в управлението на учебно-възпитателната дейност.

Тези дни колективът на Първо основно училище получава поздравления от много свои настоящи и бивши възпитаници. Поздрав дойде и от Судан, където като дипломат в ООН работи Илчо Атанасов, получил основното си образование именно в това училище. 

С думи на благодарност към своите учители се обръщат хора с различни професии, намерили своята реализация в различни части на света, но с един скъп спомен – спомена за първото училище!

Децата, които сега се учат тук, също се вълнуват от достолепната възраст на училището си и го поздравяват. Има дори и утрешни негови ученици, които му посвещават свои артистични изпълнения.

Минало, настояще и бъдеще – триединството, което прави Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев желано и любимо!

ИНФОМРЕЖА също честити празника и пожелава на колектива здраве, творчески плам и дръзновение!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK