"Възраждане" и ПП-ДБ си оспорват първото място във вота на българите във Великобритания

Снимка: esky.bg

Гласували са около 26 000 българи, с около 4 000 по-малко от предишните

Първите предварителни резултати във Великобритания от българските парламентарни избори показват, че Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" и "Възраждане" си оспорват първото място с около 35% гласували за тях. Активността е по-слаба от предишните парламентарни избори, съобщава БНР. 

За момента изглежда, че "Възраждане" е големият победител на Острова в изборите за 49-то Народно събрание, дори и в крайна сметка да не спечели първото място, тъй като увеличава подкрепата си с повече от 10% в сравнение с предишните избори. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" има минимална преднина с около процент за момента, като печели убедително в четирите секции на българското посолство в Лондон.

В четирите секции на Баркинг обаче, другото място, където гласуват много българи в британската столица, картината е напълно противоположна – там печели "Възраждане".

За момента "Има такъв народ" се очертава като трета сила. Следват ГЕРБ-СДС и "БСП за България". Изчислява се, че са гласували около 26 000 българи, което с около 4 000 по-малко от изборите през октомври миналата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK