Коя е "Мечтата за Коледа" на 12-годишния Светослав?

Снимка: Теодора Кокалчева, Рими с аромат на канела

Всяко дете има мечта, която иска да сбъдне

Светослав Алдинов Георгиев, 12 години, СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово 

Мечта за Коледа

Всяко дете има мечта, която иска да сбъдне. Момчетата искат яки писти с колички, а момичетата Барби кукли например, но имало едно момче с по - различна от другите деца на неговата възраст мечта. Може би защото винаги мислел за чуждото щастие, а за своето – все нямал време. Петър искал да усети какво е да си Дядо Коледа. Искал да усети какво е дечицата да му пращат писма със своите коледни мечти, а той да изпълни всяко едно от тях, дарявайки ги с късмет и здраве, гледайки ги как радостно бягат по снега и как с нетърпение го очакват в Коледната нощ.

На другия ден след като се събудил, поглеждайки се в огледалото видял, че е старец с дълга бяла брада, облечен като Дядо Коледа. Радостно веднага отишъл да види какви желания имат децата. Със силата, която само и единствено истинският Дядо Коледа има, се озовал в Лапландия сред купищата писма, запечатали в себе си съкровени желания на безброй много деца. Виждайки колко много работа има, веднага се захванал.

Бързо приготвил подаръците и ги натоварил. Докато се веел във въздуха с изящната си шейна, се случило нещо. Той попаднал на буря. Притеснен от този факт се опитал да забърза шейната, но за негово съжаление мълния паднала върху въжетата, които държали еленчетата. Шейната започнала да пада бавно, бавно, но точно преди да падне, станало нещо. Шейната, на метър от това да се разбие в земята, левитирала. Петър изплашен се огледал наоколо и видял летящо духче, което му казало, че няма нужда да му благодари за това, защото именно това била неговата работа. Дядото учудено ги гледал и се питал кой е това и защо му е помогнал. Духът прочел мислите му и веднага му отговорил, че е магичен дух и че има право на 3 желания. Петър веднага казал първото си желание, което било елените му да се върнат и да продължат да раздават подаръци. Духчето щракнало с пръсти и шейната била като нова заедно с елените си.

След като раздал на всички подаръците, се прибрал вкъщи. Магическото създание го попитало каква ще е следващата му мечта. Дядото отговорил, че иска всяка година да е Дядо Коледа. Духчето обещало.

Последното желание на Петър било всяка година, в деня след Коледа, пак да е дете. След тази дълга нощ разбрал, че работата на Дядо Коледа е много трудна, но все пак поискал да го прави отново и отново. Защото няма по-хубав подарък от детските усмивки. Доволен, че изпълнил милиони мечти и направил всички деца по света щастливи, си легнал. На другия ден пак бил дете, а под елхата го чакал и неговият подарък.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK