Ученичка от Мездра: Доброто се случва всеки ден

Снимка: Рими с аромат на канела

Трябва да говорим за него, за доброто

Надин Василева Кръстева, 15 г., СУ "Иван Вазов“ гр. Мездра

Доброто се случва всеки ден, покрай нас, с нас, с близките ни. Някой на някого помага, някой нещо прави с любов, някой нещо твори.

Трябва да говорим за него, за доброто. Защото то е заразно, когато се чуе за него. За да знаем, че доброто го има, и че не е съвсем изчезнало. За да знаем, че винаги има надежда, че промяната зависи от самите нас.

Получили сте хубав подарък за Коледа, значи сте били добри към родителите си през годината. Разкажете на приятел, роднина за подаръка и колко щастлив сте се почувствали. 

Дъхът на канела ни напомня за коледните празници. Той ни връща назад във времето към спомените създадени със семейството. Връща ни към топлината на коледния празник и топлината на камината, което бе така приятна. Връща ми към вкусните гозби, който бяха приготвени с толкова много любов. Връща ни към коледния дух и многото окачена украса. Кара ни да се почувстваме носталгично и да искаме да се върнем в тези така любими дни.

В тези моменти дори забравяме за всичките други материални подаръци. Те допринасят другата част от духа на Коледа.

Да си припомним и за сурвакането, което е един от най-хубавите обичай. Направата на сурвачката и ходенето за сурвакане по домовете. След което следва и питката с късмети. Една от най-любимите гозби на вечерта.

По тези празници къщата става по-красива, прекарваме повече време с любимите хора. Време, в което децата творят украсата. Време, в което пращаме картички на близките си. И е време, в което се усмихваме много повече.   

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK