Черешовата кюстендилска купа по ориентиране събра над 200 състезатели

Снимки: ТД "Осогово"

Участниците бяха във възрастови групи от 10 до 75 години

Черешовата купа „Кюстендилска пролет“, организирано от спортния клуб по ориентиране „РУЕН-92“, към туристическо дружество „Осогово“ Кюстендил, премина при изключителен интерес. Повече от двеста състезатели от тридесет клуба от цялата страна взеха участие в двудневното състезание в полите на Рила планина край Ресиловския манастир „Покров Богородичен“.

По горските трасета участниците във възрастови групи от 10 до 75 години и повече се насладиха на подготвените на нова карта маршрути с дължини от 1 до 6 км и брой на контролни точки от 3 до 23. В съботния ден (10 юни  2023 г.) се проведе класическата средна дистанция в изключително интересния и по-труден  планински район. По-различната система на ориентиране в неделния ден – „скорелауф“ (свободен избор на преминаване през контролните точки),  предостави възможността за наваксване на „загубено“ време през първия ден, като „наказанието“ за пропуснат контролен пункт беше „само“ 5 минути.

Приятните изненади за участниците продължиха и след финиширането  - освен обичайната разхладителна напитка получаваха безплатен обяд и биричка за най-ожаднелите. Но най-атрактивното следваше по-късно – награждаването. Освен медалите и материални, призьорите получиха  и парични награди. В елитната група М-Ж 21 победители станаха Антония Георгиева от клуб „Валди“(София) и Боян Софин от клуб „Соколец“(Самоков), приз „Румен Йорданов“ спечели Станимир Енчев(М 35) от „Валди“.

Първите три клуба в комплексното класиране – „Валди“(София), „Кракра Пернишки“, „Сърнена гора“(Стара Загора),  освен огромните купи, пълни с череши, бяха възнаградени с парични премии, а обичайно  всички клубове получиха по един плик с кюстендилски череши. И това не беше краят на изненадите – организираната томбола ощастливи много от участниците с предметни награди.

Клубното ръководство благодари на всички участници в състезанието, на хората, помагали при подготовката, организирането и провеждането на Черешовата купа, на фирмите  GPS control, Rezos, АН маркет, „Ваци“, Struma Frut, „Нестандарт“, сдружение „Академията“ и много други знайни и незнайни приятели на ориетирането.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK