Стреляха с въздушна пушка по градски автобус в Добрич

Снимка, качена от Катя Петкова във фейсбук страницата на градския транспорт в Добрич

Автобусите в Пловдив и Благоевград също често са под прицел

Стреляха с въздушна пуска по автобус на градския транспорт в Добрич.

За инцидента съобщи превозвача чрез официалната си страница във Фейсбук:

Да, чудесно е обществения транспорт да се обслужва от любезни и коректни шофьори, да се движи като по часовник и ние работим това да се случи. Но за това се нуждаем и от отношение на всички участници в движението и от жителите на нашия град. Градски транспорт е с приоритет, но нас ни блъскат, отнемат ни предимството, кафето и цигарите по автобусните спирки и паркиралите коли са по важни и от шофьори и от пътуващите. Вече ни и стрелят! Господ ни пази, че няма пострадали, но това минава всякакви граници. Не е нормално да работиш и да се страхуваш за своя живот и за живота на хората, които возиш.

В автобуса е имало пътници, от които няма пострадали.

Стрелбата се е случила на 27 и на 29 февруари около 20 ч.

Извършителят не е открит. Той е открил огън срещу два различни автобуса.

Разбрах за случилото се, когато спрях на последната спирка. Не чух нищо и не видях нищо“, разказва пред бТВ шофьорът Митко Атанасов.

При изпълняването на служебните си задължения и шофирайки по редовна линия в Добрич се чу изключително силен тътен. Това става около 20 часа. Веднага спрях и установих, че най-вероятно е стреляно с въздушна пушка. Успях своевременно да ги прехвърля при друг колега, за да не се създава допълнителен стрес у децата. Естествено, че се стреснах. Ние, като професионални шофьори, носим изключително голяма отговорност. За щастие щетите са само материални, разказва и вторият шофьор Хинко Хинев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK