Никола Минчев ще е водач на листата за евровота

Снимка: БТА

Общото събрание на ПП взе решението

„Продължаваме промяната” се събра на второто си общо събрание, за да реши за кандидат-листата за европейските избори. Вече е ясно, че водач ще бъде Никола Минчев, очаква се утре да станат ясни и имената на останалите кандидати.

Ще бъдат гласувани и нови колективни органи на управление, но не се очаква смяна на Кирил Петков и Асен Василев.

Промяната в политическата ситуация и предстоящите парламентарни избори обаче промениха основната тема на събранието и доминираха обвиненията към досегашните партньори в управлението.

„Като гледам как плавно и ритмично се развива процедурата по назначаването на служебния кабинет, току виж парламентарните ще изпреварят европейските”, коментира Никола Минчев.

Когато планирахме датите 30 и 31 март, идеята беше, че ротацията ще се е реализирала. Тези хора от другия екип нямат никакъв проблем да казват на бялото черно и на черното бяло. Решенията в ГЕРБ ги взима Пеевски. Коалицията е ГЕРБ-ДПС, заяви Николай Денков.

„Тази умора е пролетна умора, тя няма да ни спре. Промяната няма алтернатива”, заяви Христо Иванов.

"Ние сме отбор и аз ви благодаря затова". С тези думи се обърна Христо Иванов към колегите си от "Продължаваме промяната" в реч на общото събрание на ПП, което е второ поред и идва на фона на създалата се политическа обстановка.

"Минахме през етапа на острата конфронтация, опитахме всичко и научихме своите уроци. Лично благодаря на Ники Денков, който беше в центъра през цялото време, беше устойчив и целенасочен, умееше да се слуша, ако не беше той, нямаше да има тези резултати. Без него нямаше да можем да говрим за промяната". каза той.

"Още веднъж, благодаря ви, за всяка една минута работа с вас. Предстои ни трудна предизборна кампания. Ясно е, е България ще продължи да се управлява по коалиционни формули, но ние ще продължим да правим нещата заедно в името на нашата България. Ще продължим да плащаме огромната цена да модернизираме и подобряваме страната ни", заяви Христо Иванов.

"Развълнувах се от това, което чувам и виждам в залата. Ние сме живи същества и емоциите понякога надделяват, но моля ви днес и утре, когато взимате важни решения, нека разумът надделява. Взехме поуката от един голям урок, а именно че съединението прави силата. Благодаря на Денков и останалите министри, на Асен Василев, на Кирил Петков, защото заедно създадохме общ отбор и искам той да продължи. На първо място ние настояваме президентът да насрочи изборите 2 в 1, за да спестим милиони на българите. Нямаме довоерие на Калин Стоянов и искаме друг министър на вътрешните работи. Господин президент, изберете достоен човек за министър на МВР", това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов./ novini.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK