Зарков: Нито един от министрите на Главчев не е предварително съгласуван с Радев

Снимка: БГНЕС

Стефан Димитров не може да е президентският човек в правителството на Главчев, изтъкна той

Нито един от министрите, които бяха предложени от Димитър Главчев, не е предварително съгласуван с президента. Това заяви секретарят на държавния глава Румен Радев по правните въпроси и бивш правосъден министър Крум Зарков пред БНР.

"Стефан Димитров не може да е президентският човек в правителството на Главчев. Няма квота на президента, включително и за Мария Павлова", изтъкна той.

Според него са глупост твърденията, че президентът има нещо общо със статуквото в съдебната власт.

Няма министър на външните работи, който може да обърне доктрината на държавата за ден и половина, коментира Зарков ситуацията около МВнР, след като служебният премиер поиска Радев да смени външния министър Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, а след отказа му да заеме поста, предложи той лично да оглави и външното министерство.

"Всеки път, когато загубят почва, когато сгрешат, те вадят една и съща карта. Няма институция или политическа сила, която да обърне геополитическото развитие на страната. Има нюанси в различните позиции, но в базовото позициониране на страната в ЕС и НАТО няма такава опасност. Това се ползва като обяснение за необяснимото", посочи Крум Зарков. По думите му това е смешно, но и опасно. "Трупа се обществено недоволство, което се отразява и на мнението за съюзите, в които участваме, тъй като те ги използват безпардонно", каза още Зарков.

Той посочи също, че след като Радев даде време на премиера Главчев да помисли върху своите отговорности, ако премиерът е убеден, че може да поеме и поста на външен министър, президентът няма основание да му откаже това.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//