Домашен арест за кюстендилец, обвинен в блудство с 14-годишна

Снимка: Infomreja.bg

Настоящият съдебен състав намира, че се касае за деяние с висока степен на обществена опасност

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на обвиняем за блудство, с лице навършило 14-годишна възраст. Районна прокуратура – Кюстендил е привлякла 48-годишен мъж като обвиняем по чл. 150, ал.1 от НК, като съдът не уважи искането й за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Защитата пледира, че няма данни за извършено престъпление и, че би следвало обвиняемият да е без мярка за неотклонение или евентуално най-леката такава - „Подписка“.

В мотивите си съдът посочва: за посоченото престъпление, в особената част на НК е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2- 8 години, т. е. престъплението е тежко по смисъла на закона.

В хода на досъдебното производство са събрани доказателства и е формирана определена доказателствена съвкупност, от която въпреки ранния ход на разследването, не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемия към деянието, съобщават от пресцентъра на съда.

Настоящият съдебен състав намира, че се касае за деяние с висока степен на обществена опасност, тъй като по брутален начин се посяга на дете, от страна на деец с ниска обществена опасност. Обвиняемият е неосъждан, има постоянна работа в районна и трайно се установил в община Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK