Домашен арест за болна кюстендилка, шофирала след употреба на дрога

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Окръжен съд - Кюстендил

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на РС – Кюстендил, с което е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на 45 - годишна кюстендилка Р. К. Тя бе привлечена от Районна прокуратура – Кюстендил като обвиняема за това, че на 30.08.2023 г., в гр. Кюстендил е управлявала МПС – „Дачия“ след употреба на наркотични вещества – канабис и амфетамин, както и за това че в апартамента, в който живее, без надлежно разрешително съгласно Закона, е държала високорискови наркотични вещества – канабис, с общо тегло 0, 090 кг. Престъпленията са извършени в изпитателния срок на условно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на съда.

Наличните към този момент данни несъмнено обосновават подозрение с висока степен на вероятност за съпричастност на обвиняемата към повдигнатото обвинение. Същата по никакъв начин не е попречила на разследването, доброволно се е подложила на проверка за алкохол и за наркотично вещество, не е отказала да даде кръвна проба, предоставила е достъп до обитаваното от нея жилище, в което последствие е открито наркотично вещество. Тези обстоятелства сочат, че обвиняемата Р. К. е с относително ниска степен на обществена опасност и независимо от обремененото й съдебно минало, опасността от извършване на друго престъпление е хипотетична, а не реална.

Няма и реална опасност обвиняемата да се укрие, доколкото същата е с постоянен адрес на територията на гр. Кюстендил. Определената от Кюстендилският районен съд мярка за неотклонение „домашен арест“, освен това е съобразена с наличните данни за влошено здравословно състояние на обвиняемата и ТЕЛК решение. Следва да се подчертае още, че чрез същата, обвиняемата ще бъде контролирана и чрез средства за електронно наблюдение, се посочва в мотивите на Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK