Пандизчия се закани да убие надзиратели в Бобов дол, осъдиха го на пробация

Снимка: Infomreja.bg

На подсъдимият М. Р. е наложено и наказание „Безвъзмезден труд в полза на обществото” в размер на 160 часа годишно

Районен съд – Дупница наложи наказания „Пробация” и „Безвъзмезден труд в полза на обществото” на подсъдим, който се призна за виновен в закани за убийство към трима надзиратели в затвора в Бобов дол.

М. Р. / на 41 г., от гр. Кюстендил / се признава за виновен, в това че на 01.12.2022 г., в затвора в град Бобов дол се e зaкaнил с убийство към трима надзиратели в затвора в Бобов дол, в качеството им на длъжностно лице, по повод изпълнение на службата им, с думите: „Ще ви отсека главите, боклуци, ще ви убия", „Ей сега, ще ти откъсна главата“ и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването мy – престъпление по чл.144 ал.3 пр.1 вр. с ал. 2 и ал. 1 от НК.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия, като му наложи наказание „Пробация”, със следните пробационни мерки: “Задължителна регистрация по настоящ адрес”, в гр. Кюстендил, с явяване и подписване пред пробационен служител за срок от 1 година, с периодичност 2 пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година.

На подсъдимият М. Р. е наложено и наказание „Безвъзмезден труд в полза на обществото” в размер на 160 часа годишно, за срок от 1 година, считано от влизане на Споразумението в сила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK