Жандармерия пази Сунгуларе след убийството на шофьора

Снимка: БГНЕС

Проверява се и за издирвани лица

Във връзка с ограничаване на евентуалното напрежение на територията на Община Сунгурларе, както и с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху лицата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества, стартира специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОДМВР - Бургас, сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление, чиито бургаски екипи са подкрепени от служители на жандармерията от вътрешността на страната, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

В различни населени места от Сунгурларска община – общинския център Сунгурларе и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци, екипи от споменатите структурни звена, извършват щателни проверки на лица от криминалния контингент. Проверява се и за издирвани лица, както и за такива, нарушаващи задълженията си по Закона за движение по пътищата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотици. Присъствието на екипите в населените места от Сунгурларска община е на ротационен принцип, като точките за проверка са мобилни и целят елемент на изненада при осъществяване на проверките.

Припомняме, че в късния следобед на територията на с. Прилеп, общ. Сунгурларе, след възникнал тежък пътен инцидент, приключил със смъртта на 6-годишно момченце, се стигна до саморазправа с виновния водач на товарния автомобил, допуснал катастрофата, завършила със смъртта му. 

Около 15.19 ч. детето загина след удар от товарен автомобил "Скания".

Стига се до саморазправа на роднини на детето с водача на товарния автомобил – 57-годишен мъж от Аксаково, обл. Варна. В резултат на това освен удари с юмруци, на мъжа е нанесена  прободна рана в областта на прасеца на левия крак, като вследствие на последвалата кръвозагуба, водачът на товарния автомобил починал.

Извършени са множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни образци, ДНК и дактилоскопия и др. Установено е оръжието, с което е извършено престъплението. Тялото на 57-годишния водач на товарния автомобил е откарано за аутопсия.

На мястото на инцидента, ръководейки провежданите процесуално-следствени действия, бяха директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Емил Павлов, и административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – Георги Чинев.

Към момента с цел изясняване на детайли по тежкия инцидент в сунгурларското село Прилеп за срок до 24 часа са задържани седем лица. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK