Около 6 000 коледни елхички ще бъдат добити за предстоящите празници

Снимка: Infomreja.bg, архив

Около 6 000 коледни елхички ще бъдат добити в областите  Кюстендил и Перник за предстоящите празници. Всяка година се пускат указания, а през последните години  със заповеди на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите, се оказва реда за транспортиране на коледни елхи. Тази година няма новости при указанията за добив на коледни елхи.

Коледните елхи, добити от района на дейност на РДГ Кюстендил  ще бъдат транспортирани само с контролни пластини и придружени с превозен билет.  Към момента заявки за контролни пластини от държавните горски, ловни стопанства и общини са за 1452 броя за Област Кюстендил и 3946 броя за област Перник.

Законно добитата елхичка е придружена с контролна пластина  с правоъгълна  форма и лента за еднократно неразглобяемо захващане към ствола на коледната елха. Изработена е от  пластмаса, като всяка пластина има серия, която се състои от главна буква и пореден номер от шест цифри.

С цел недопускане незаконно транспортиране и съхранение на коледни елхи, горските инспектори към регионалната дирекция ще извършват масирани проверки. При установяване на нарушения санкциите за физически лица са от 300 до 5 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK