С 15,6 милиона лева ремонтират държавните спортни училища

Снимка: ММС

Финансирането се осигурява от отчисленията от Държавното предприятие Български спортен тотализатор

По разпореждане на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев са осигурени 15,6 милиона лева за основни ремонти в държавните спортни училища. Те се нуждаеха от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен и тренировъчен процес на децата, в някои от училищата условията са изключително лоши и отдавна е трябвало да се предприемат мерки, отбеляза министър Илиев.

Спортното училище „Генерал Владимир Стойчев" в София ще получи 2 939 452,20 лв.,  за спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив са предвидени 3 720 884,86 лв.,  за спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен - 1 211 337,60 лв., за спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна - 2 977 519,89 лв. и за спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе - 4 799 999,20 лв. или общо 15,649 млн. лв.

Финансирането се осигурява от отчисленията от Държавното предприятие Български спортен тотализатор по утвърдените схеми за 2023 и 2024 г., които се очаква да постъпят в ММС над размерите на планираните бюджетни приходи по утвърдените бюджети. Средствата ще бъдат предоставени на училищата поетапно след провеждане на процедури по реда и условията на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител/и на съответните дейности.

ММС е принципал на шест спортни училища, като и за СУ „Юрий Гагарин“ в Бургас има осигурено безвъзмездно финансиране на стойност 4 878 640 лв. То е по одобрен по Процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“ проект за ремонт и рехабилитация на сградата на общежитие на СУ „Юрий Гагарин“ – гр. Бургас.

Оказаната финансова подкрепа от министъра на младежта и спорта за реализиране на посочения проект е в размер на 483 120 лв. и обезпечава реализирането на задължителните дейности за изпълнение на проектното предложение, които не са сред допустимите за безвъзмедно финансиране по описаната процедура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK