"Посланията на есенния лист" в Кюстендил

Снимка: ОДМВР - Кюстендил

ОДМВР е партньор в превантивната програма на Обединен детски комплекс - Кюстендил

Родители, учители и ученици от общинските училища, участващи във формите на обучение при Обединен детски комплекс - Кюстендил, за единадесета поредна година се включиха в Националната кампания „Посланията на есенния лист", инициирана от Националния дворец на децата.

Инициативата се проведе в центъра на град Кюстендил.Тя започна с кратка беседа под формата на въпроси към участниците в кампанията от представителите на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Кюстендил.

С плакати с надписи: “Шофирайте с намалена скорост“, „Улиците през зимата са хлъзгави“ и „Пазете децата“ учениците блокираха пешеходни пътеки с вдигнати ръце с апел към водачите. Децата от школите и клубовете към ОДК раздаваха и листовки на водачите с пожелание за безопасно движение.

Те изпратиха своите послания за спазване от пешеходците на правилата, за безопасно пресичане, за шофиране с намалена скорост през есенно-зимния период, за даване предимство на пешеходците, за подготовка на автомобилите за зимата.

Есенният лист е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон, пожелание за здраве и живот, което е най-необходимо на участниците в движението по пътищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK