Бойко Пенков пита защо частните болници не протестират

Снимка: БГНЕС

Трябва да има някакъв тип преструктуриране и реорганизиране. Това заяви пред Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Всяка болница трябва да си прави много добре сметка на парите, които има, заяви Пенков и запита защо частните болници не протестират.

Трябва да се гарантира лечението на болния, по мнението на Пенков. Държавата ще помага на кметовете в преструктуриране на общинските болници.

Искаме да стабилизираме това, което е работещо, изтъкна Пенков.

С малкото пари в здравеопазването, се правят чудеса, според него. Пенков подчерта, че имаме много добро здравеопазване. Редовно се финансират лечебни заведения. Годишно държавата дава 6 милиона лева на болниците в отдалечените места, каза Бойко Пенков.

Припомняме, в понеделник - 15 януари 2018 г. представители на общинските болници в цялата протестираха за час. Причината за недоволството на работещите в множество общински болници са забавени заплати, лоши условия на труд, породени от недофинансиране от държавата.

Час преди предварително обявения протест от Здравното министерство съобщиха на медиите, че предоставят 28,5 млн. лева за над 100 болници, някои от които са в отдалечени и трудно достъпни планински райони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk