БСП иска отлагане на либерализацията на цената на тока за домакинствата

Снимка: Infomreja.bg

Вместо от 1 юли тази година, това да стане от 1 юли 2025 г.

БСП внася закон за отлагане на либерализацията на цената на тока за домакинствата и вместо от 1 юли тази година, това да стане от 1 юли 2025 г.

В кулоарите на парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова обясни, че ако това не се случи, се очаква цената на тока да скочи с 20 процента, което крие риск и за икономиката, и за еврозоната.

Вчера чрез позиция същото поискаха и от КТ "Подкрепа". В нея се посочва, че тъй като две трети от домакинствата в страната са на жизнения минимум, премахването на регулираните цени ще бъде пореден удар върху бюджета им, наред с ръста на цените на хранителните стоки, услугите, горивата и водата.

Сред другите искания на КТ "Подкрепа" са ясно разписани и одобрени от социалните партньори планове за бъдещето на българската енергетика, работещите в сектора и цените на електроенергията, на база мощности, потребление, съхранение, внос, както и механизъм за определяне на цената за всички битови потребители и начина на компенсирането им за преходния период между регулирани и борсови цени на електроенергията, който да защити максимално потребителите от чувствителен скок в цената.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK