Намериха издирвания 66-годишен мъж от пернишкото село Люлин

Снимка: Infomreja.bg

Той е жив и здрав

66-годишният мъж от пернишкото с. Люлин, който изчезна на 23 август е открит жив и здрав в центъра на с. Божурище. Той е намерен вчера, около 19, 30 ч. от служители на ОДМВР – Перник и колегите им от СДВР, съобщават от пресцентъра на полицията.

В безпрецедентната акция, ръководена лично от директора старши комисар Павел Млеканов се включиха полицаи от цялата областна дирекция в Перник, ГДНП, СДВР, Аварийно-спасително звено към община – Перник,  представители на ловни дружинни и доброволци. Бяха уведомени и другите съседни областни дирекции на МВР. 

Още преди да бъде получен официален сигнал в полицията, че мъжът не се е прибрал, на 24 август органите на реда са се самосезирали от публикации в социалната мрежа. Незабавно с негови близки в с. Люлин се свързаха издирвачи и мъжът бе обявен за общодържавно издирване. С цел постигане на координирани действия, в ОДМВР – Перник бе създаден ЩАБ, където се събираше, обобщаваше и анализираше постъпилата информация от предприетите действия и се набелязваха нови такива.

Изготвена бе карта на района и още в първите часове бе предприето претърсване на с. Люлин -  къща по къща, както и целия прилежащ район. Бяха проведени множество разговори с местното население, кмета на населеното място и работници в района. В издирването бяха включени полицейски кучета и дронове, както и екипи, обхдили и проверили изходите от селото посока София и Перник. А междувременно са били прегледани всички възможни камери за видеонаблюдение в района и извън него.

На 25 август бе получена информация, че предния ден мъжът е забелязан в гр. Банкя. Веднага бе предприето мащабно претърсване на града от смесени полицейски екипи, както и проследяването му чрез изграденото видеонаблюдение. В издирването помогнаха и медиите, които публикуваха информация за 66-годишният мъж. На нея е реагирал и жител на с. Божурище, забелязал мъжа в центъра на селото. Незабавно полицейски служители от Перник и СДВР се насочили натам и около 19, 30 ч. издирваният е установен и по-късно предаден на близките му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK