Стойността на Х е спаднала със 71% след закупуването от Мъск

Снимка: БГНЕС

Мъск придоби Twitter за 44 млрд. долара през октомври 2022 г.

Платформата за социални медии X е загубила 71% от стойността си, откакто е закупена от Илон Мъск, според взаимния фонд Fidelity, съобщи „Гардиън“.
Fidelity, който притежава дял в X Holdings, заяви, че стойността на акциите му е спаднал със 71,5 % след покупката от Мъск.

Мъск придоби Twitter за 44 млрд. долара през октомври 2022 г., а през юли 2023 г. преименува платформата на X. Според оценката на Fidelity стойността на X в момента е около 12,5 млрд. долара.

Броят на месечните потребители на X спадна с 15% през първата година след придобиването от Мъск на фона на опасенията за увеличаване на речта на омразата в платформата.

След придобиването на компанията на Мъск X съкрати поне 50% от персонала си и намали модерацията. А през септември Европейският съюз отправи предупреждение към Мъск, след като установи, че X има най-високо съотношение на дезинформационни публикации от всички големи платформи за социални медии.

Преразгледаната оценка на Fidelity за X идва от оповестяване, което е продължило до края на ноември 2023 г.

Това оповестяване ще покрие последиците от това, че редица големи компании изтеглиха рекламите си в X, след като Мъск подкрепи антисемитска конспиративна теория. Мъск отговори на бойкота, като каза на компаниите "да ходят по дяволите".

Според Forbes Мъск е най-богатият човек в света с нетно състояние от 251 млрд. долара. Когато придоби Twitter, Мъск заяви, че купува компанията, "за да се опита да помогне на човечеството".

Мъск възстанови редица хора, които преди това бяха забранени от платформата, включително бившия президент Доналд Тръмп и десния конспиративен теоритик Алекс Джоунс. /Dariknews/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK