Дания екстрадира Рангел Бизюрев у нас в сряда

Снимка: БНР

Той бе обявен за международно издирване, а на 29 ноември миналата година беше задържан в Дания

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на съдебните власти в България утре. Той ще пристигне на летище София, охраняван от екип на Главна дирекция „Охрана“ към министерство на правосъдието, пише БНР.

На 30-годишния Бизюрев е повдигнато задочно обвинение за това, че на 20 юли миналата година умишлено е убил в село Цалапица 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Той бе обявен за международно издирване, а на 29 ноември миналата година беше задържан в малък град в Дания. Датските власти го предават на България  след  решение на две съдебни инстанции, предаде Радио Пловдив. 

След като Бизюрев бъде доведен в пловдивския арест, Окръжната  прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

На 26 март е делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Една от причините то да бъде отложено два пъти бе, за да пристигне Рангел Бизюрев в България и да даде обяснения дали братята са съпричастни към убийството на Малинов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK